مشاوره رایگان
دسته‌بندی کالاها

صحافی سررسید

بدون تردید صحافی سررسید مهم ترین بخش از تولید سررسید می باشد. دلیل این امر هم ارتباط مستقیم کیفیت صحافی سررسید با ماندگاری سررسید طی یکسال است. مطمئنا برای شما هم پیش آمده است که در طول سال جلد سررسید از کاغذ های داخلی آن جدا شده و یا تعدادی از صفحات داخلی آن از سایر صفحات سررسید جدا شده است. علت این امر کیفیت پایین صحافی سررسید می باشد. روش اجرای صحافی سررسید به صورت دستی، نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک انجام می شود که در این میان صحافی تمام اتوماتیک به دلیل عدم دخالت نیروی انسانی بالاترین کیفیت را دارد.

انواع صحافی سررسید

عموما صحافی سررسید ها به 4 روش صحافی ته دوخت، صحافی فنری، صحافی چسب گرم و صحافی کلاسوری انجام می شود.

صحافی فنری یا سیمی

در این روش برگه های داخلی پانچ میشود و توسط فنر های فلزی یا پلاستیکی به هم متصل میشوند. مزیتی که این روش خواهد داشت راحتی در برگه زدن میباشد ولی ماندگاری و دوام کار به مراتب پایین تر از روش ته دوخت خواهد بود. در صحافی فنری کاغذ های تشکیل دهنده سالنامه در دستگاه تاکن، تا می شوند و به شکل فرم های 8 ،16 و 32 برگی در می آیند که این فرم ها در کنار هم ترتیب می شوند و از یک طرف پانچ می شوند، سپس از داخل سوراخ های پانچ شده فنر رد می گردد.

از صحافی فنری بیشتر در تولید سالنامه های دستیار که به صورت هفتگی یا ماهانه تولید می شوند و همچنین در تولید تقویم رومیزی استفاده می شود. ولی عموما از صحافی فنری در تولید سالنامه های روزانه استفاده نمی شود، علت این امر هم بزرگ شدن قطر فنر، سنگین شدن وزن سالنامه و عدم تحمل وزن سالنامه توسط فنر و همچنین نامنظم شدن برگه های سالنامه می باشد.

صحافی فنر دوبل

در این نوع صحافی بعد از تا شدن، ترتیب شدن فرم ها، و برگه ها برش خورده داخل فنر می شوند. این نوع صحافی از مقاومت کمتری نسبت به صحافی دوخت برخوردار است اما به دلیل راحتی باز و بسته شدن و امکان جداسازی برگه ها مورد توجه برخی از صاحبان مشاغل قرار میگیرد.

صحافی ته دوخت

صحافی ته‌دوخت به صحافی دوخت و چسب نیز معروف است. در این صحافی، کاغذهای سالنامه در دسته‌های ۸ ،16 برگی تا شده و سپس در کنار هم دوخته می‌شوند که اصطلاحا به آن ها فرم می گویند؛ سپس از چسب برای محکم شدن برگه‌ها در کنار هم استفاده می‌شود. این روش اگر با کیفیت خوبی اجرا شود، از دوام بسیار بالایی برخوردار است. صحافی ته دوخت به صورت دستی، نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک انجام می شود. در صحافی اتوماتیک کلیه مراحل صحافی به صورت اتوماتیک انجام میگیرد. صحافی دوختی می تواند هم به صورت ته گرد و هم به صورت ته صاف باشد.

صحافی چسب

در صحافی چسب، کاغذهای سالنامه در کنار هم قرار داده شده و توسط چسب در کنار هم محکم می‌شوند. دوام این روش کمتر است، و سالنامه تولید شده به این روش را به سختی می‌توان بطور کامل باز کرد و نوشتن در این نوع سالنامه کمی دشوار است. از این روش صحافی بیشتر برای سالنامه‌های کوچک (قطع‌های پالتویی و جیبی) و همچنین دفتر تلفن‌هایی با قطر کم استفاده می‌شود. برای تبلیغات کسب و کارها میتواند گزینه مناسب تری باشد. یکی از روش های به صرفه و کم هزینه نسبت به سایر روش های صحافی سررسید میباشد که نقطه ضعف آن عمر کوتاه کار میباشد.

صحافی چسب گرم 

در صحافی چسب گرم پس از تا شدن فرم ها، آن ها ترتیب می شوند و توسط چسب به یکدیگر متصل می گردند. همانطور که مشخص است استحکام صحافی چسب گرم از روش های صحافی ته دوخت و فنری کمتر است و به همین دلیل برای تولید سررسید و سالنامه کمتر مورد استفاده قرار می گیرد، جز در تولید سالنامه هایی که اندازه کوچکتری دارند یا تعداد اوراق کمتری دارند ( سالنامه جیبی ، سالنامه پاتویی ، سالنامه دستیار ) و بیشتر از صحافی چسب گرم در تولید کتاب، کاتالوگ و مجلات استفاده می شود.

صحافی فنر قفل  کلاسوری

نوع دیگری از صحافی سالنامه وجود دارد که در آن از قفل کلاسوری برای نگه‌داشتن کاغذها استفاده می‌شود. قفل کلاسوری بر روی جلد نصب شده و سپس کاغذهای پانچ شده در آن قرار می‌گیرد. این روش گران قیمت است اما یکی از مزایای آن این است که پس از پایان سال در صورتی که جلد هم‌چنان سالم باشد، می‌توان کاغذها را با کاغذهای نو جایگزین کرده و به استفاده از جلد ادامه داد. لذا اگر لوگوی شرکت شما روی جلد حک شده باشد، به احتمال زیاد عمر تبلیغ انجام شده بیش از 1 سال خواهد بود.

صحافی کلاسوری اغلب برای مدل های ارگانایزر سررسید و سالنامه های مدیریتی مورد استفاده قرار می گیرد. سررسید های تولید شده به روش صحافی کلاسوری معمولا در تیراژهای پایین و برای مدیران استفاده می شوند. از مزایای صحافی کلاسوری این است که می توان به هر تعداد دلخواه لت گلاسه به سررسید اضافه کرد .

صحافی منگنه

این نوع صحافی بیشتر برای سر رسید ها کم برگ مورد استفاده قرار گرفته و برگه ها بعد از تا و ترتیب شدن توسط جلد و منگنه به هم متصل می شوند .

جلدچسبانی

یکی از مهمترین مراحل تولید سررسید مرحله جلد چسبانی می باشد. این مرحله برای سررسید هایی که صحافی ته دوخت یا فنری دارند از طریق آستر بدرقه انجام می شود. این مرحله نیز به صورت دستی و اتوماتیک انجام می شود. در مرحله جلد چسبانی برای صحافی فنری از مقوای ضخیم استفاده می شود ولی برای صحافی ته دوخت از کاغذ 100 یا 120 گرم برای آستر بدرقه استفاده می شود. کیفیت مرحله جلد چسبانی ارتباط کاملا مستقیمی با کیفیت خود سررسید دارد. چنانچه این مرحله به خوبی انجام نشود، نه تنها ظاهر سررسید را تحت تاثیر قرار می دهد، بلکه امکان جدا شدن جلد نیز بالا خواهد رفت.